Up in de carrière tijdens een pandemie met 5 expert tips
Up in de carrière tijdens een pandemie met 5 expert tips

Het is niet gemakkelijk om te plannen voor de toekomst, met inbegrip van onze persoonlijke professionele toekomst, werk en carrière.Dit betekent echter niet dat we moeten stoppen met denken over dingen zoals het openen van uw eigen bedrijf of het beklimmen van de carrière ladder. Op een gegeven moment zal de epidemie eindigen, dus nu is het tijd om je voor te bereiden om de wereld binnen te gaan met nieuwe krachten en competenties. De professor van London Business School en auteur van het boek “Act like a Leader, Think Like a Leader” Herminia Ibarra gelooft dat elke crisis een kans is om iets nieuws te beginnen. Ze onderzocht de crisissituaties, waaronder de laatste , de wereldwijde financiële crisis van 2008, en concludeerde dat het in tijden van crisis niet met de handen gekruist moest zitten. Professor Ibarra geeft vijf belangrijke tips aan degenen die niet opgeven en nu vooruit kijken naar hun toekomstige loopbaanontwikkeling.

Nieuwe vaardigheden ontwikkelen

De toekomst ziet er onzeker, zelfs in rustige tijden, en tijdens een crisis stress en shock kan een zeer negatief effect hebben op de emotionele toestand van mensen. Ibarra adviseert echter niet te bezwijken voor paniek en wanhoop, maar in plaats daarvan na te denken over nieuwe mogelijkheden, zonder vast te houden aan een scenario, maar verschillende opties te overwegen voor hoe de toekomst zich kan ontwikkelen en, dienovereenkomstig, hoe te handelen in elk van de mogelijke situaties. Sommige veronderstellingen kunnen realistischer zijn, andere minder dicht bij de werkelijkheid. Het is de setting zelf, de houding dat de toekomst niet eng is en er is altijd een uitweg en een keuze. De crisis is het beste moment om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Sommigen beginnen vreemde talen te leren, anderen abonneren zich op educatieve kanalen op het gebied van kunst, anderen leren programmeren. In ieder geval, zelfs als deze nieuwe kennis of vaardigheden niet zo nodig zijn in de nabije toekomst, het opleidingsproces zelf zal u toelaten om de universele stress als gevolg van de epidemie te ontsnappen.

Maak je klaar voor verandering

Elke carrièrestap is een verandering die moet worden voorbereid. Ondanks het feit dat mensen overweldigd worden door gevoelens van onveiligheid, is het belangrijk om veerkracht te behouden in controle van hun emoties. Het is niet alleen belangrijk om nieuwe kennis op te doen, maar ook om motivatie en aandacht voor onszelf te behouden, waardoor we ons zo efficiënt mogelijk kunnen ontwikkelen. Neurologisch onderzoek heeft aangetoond dat interne verandering vaak belangrijker is dan het laden met nieuwe kennis als het gaat om het vergroten van competenties.

Focus op verschillende projecten

Het gebruikelijke advies voor carrièrezoekers is dat ze hun kennis moeten vergroten, hun netwerk van contacten moeten uitbreiden en bewust moeten werken aan zelfverbetering. Maar Ibarra adviseert niet alleen om zich te concentreren op een project, maar om de voors en tegens van verschillende opties te evalueren. Het is mogelijk dat uw ideeën geen effect zullen hebben in de nabije toekomst, maar op de lange termijn zullen ze u helpen de carrièreladder te beklimmen. Ibarra zegt dat het belangrijk is om te streven naar nieuwe ondernemingen in het bedrijf met nieuwe mensen, omdat dit u in staat stelt om nieuwe kansen te ontdekken, evenals iets nieuws over uzelf, uw vaardigheden, voorkeuren en de omstandigheden waarin u het beste van uw beste kwaliteiten te leren.

Contactpersonen hervatten

Ja, sociaal isolement is niet het beste moment om onze contacten uit te breiden. Maar aan de andere kant, nu dat mensen communiceren vaker online is de beste tijd voor “terugkeer” om vergeten relaties met oude bekenden, vrienden, klasgenoten. Herinner ze aan jezelf, deel je plannen en projecten met hen. Vaak, onder een dergelijke cirkel van contacten, vindt u waardevolle adviezen, opbouwende kritiek, of gewoon een eerlijke gedeelde mening – iets wat uw dierbaren niet zou doen uit angst voor het beledigen van je. Ibarra adviseert zelfs om een lijst van kennissen te maken, experts op bepaalde gebieden die kunnen helpen bij een bepaald project. Daarom is het de moeite waard om de communicatie te vernieuwen met voormalige collega’s die je als professionals in je vakgebied beschouwt, met oud-klasgenoten of klasgenoten.

Zeg het hardop

De wens om hogerop te komen op de carrièreladder kan een intern proces zijn. Ibarra zegt echter dat het belangrijk is om er hardop over te praten met mensen die je vertrouwt. Allereerst zullen dergelijke gesprekken u helpen uw eigen doelen te verduidelijken en ervoor te zorgen dat uw plannen niet te onrealistisch zijn. Een gesprek met iemand in wie je onvoorwaardelijk vertrouwt, helpt je om niet meer in de wolken te zweven als je droomt van het onbereikbare, maar zal je ook ondersteunen in de zoektocht naar verandering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *