Sommigen doen het al jaren.
Sommigen doen het al jaren.

Nicole Rother is een freelance schrijver die werkt vanuit huis. Ze is ook een moeder van eigen bodem die 5e en 6e klas onderwijst aan haar twee oudste dochters. Hij heeft ook een 8-jarige zoon die vijf dagen per week naar een openbare school gaat, en een 4-jarige zoon die drie dagen per week naar de kleuterschool gaat. Dus de sfeer thuis is een beetje chaotisch.

‘Ik werk al drie jaar vanuit huis en in die tijd heb ik een aantal prestaties gedaan die op zijn best vreemd zijn. Ik schreef een artikel met één hand met een zogende baby op mijn borst. Ik voerde telefonische interviews op luidsprekers, terwijl ik reed mijn kinderen naar school en nog veel meer. Een paar jaar geleden interviewde ik een opmerkelijke vrouw over een zeer serieus onderwerp. Toen het interview voorbij was, liet ik mijn telefoon achter aan de tafel. Het is een grote fout. Een paar uur later pakte ik mijn telefoon op om te ontdekken dat mijn kinderen meer dan 70 berichten naar mijn geïnterviewde hadden gestuurd. De teksten waren behoorlijk gek. Ik probeerde contact met haar op te nemen om me te verontschuldigen, maar ik was te laat. Ze had mijn nummer al geblokkeerd. Eerlijk gezegd zou ik hetzelfde doen”, geeft Nicole Rother toe.

Nu de scholen zijn gesloten als gevolg van de epidemie, hebben veel ouders zich in nicole’s situatie. En ze is eerlijk tegen hen:

“Ik ga niet tegen je liegen. Het zal niet makkelijk zijn. Ik ben hier om je te vertellen dat het eigenlijk mogelijk is, zij het frustrerender, om je werk te doen naast de kinderen thuis. Ik doe dit zelf al drie jaar. Dit is wat je doen om je werk goed te doen., zegt de vrouw met ervaring in het combineren van de twee meest verantwoordelijke taken.

Leg de situatie uit aan uw kinderen

Ik weet zeker dat je je herinnert toen je een kind was en de school gesloten was voor de dag. Het resultaat was een vrije dag waar je tv keek en deed wat je wilde! Nu je kinderen niet voor langere tijd op school zitten, zullen ze moeten begrijpen dat dit niet voor iedereen een eindeloos gratis feest kan worden. Vertel hen dat je zal moeten wat werk te doen tijdens de dag en ze zullen moeten omgaan met hun taken.

Planning “Werktijd”

Laat uw kinderen weten wanneer u gaat werken en wanneer u tijd hebt om met hen door te brengen. Denk na over uw verwachtingen voor hen als je werkt, en maak dit duidelijk aan hen. Beloof dat als ze zich aan het einde van de deal houden, je in staat zal zijn om te stoppen met werken op de toegewezen tijd en iets leuks met hen later doen.

Schakel uw werkuren in op de avond wanneer uw kinderen slapen

Het beste deel van het werken thuis is de flexibiliteit om uw eigen uren te kiezen. Als u overdag niet werken, moet u mogelijk tijdelijk een paar uur ’s nachts, na het slapen of vroeg in de ochtend, voordat de rest van het huis opstond.

Houd een doos bij de hand met speelgoed

Maak jezelf een prullenbak vol puzzels, kleurboeken en rustig speelgoed. Als uw kinderen u onderbreken tijdens uw werkuren, bieden ze een spel uit de doos om mee om te gaan terwijl je bezig bent.

Schoolwerk voor kinderen toewijzen

Ik besteed elke dag tijd aan het onderwijzen van mijn kinderen, maar veel van hun taken op school zijn onafhankelijk. Deze meestal te betrekken het lezen van iets en vervolgens het beantwoorden van vragen. Zolang zij hun werk doen, werk ik ook. Maar let op, als de school is gesloten voor meer dan een paar dagen, meer moet worden gedaan om te oefenen. Er zijn veel gratis of goedkope bronnen online voor werkbladen en taken in het huis.

Speel een meditatievideo af

Er zijn honderden gratis meditatie video’s op YouTube. Probeer de site te doorzoeken naar een aantal interessante meditaties van 5 minuten om je te concentreren. Ga zitten allemaal op een handige plaats, speel de video af en volg de instructies. Doe dit aan het begin van de dag, en misschien net na de lunch. Zo u zich concentreren op alle chaos om u heen en de kinderen geruststellen.

Geef kinderen extra tv-tijd

Persoonlijk hou ik niet van mijn kinderen tv kijken voor meer dan 30 minuten per dag. De American Academy of Pediatrics zegt dat voor kinderen van 6 jaar en ouder, ouders veilig kunnen maken scherm plannen die zijn geïndividualiseerd volgens de behoeften van het gezin. Vergeet niet dat dit een tijdelijke situatie en uw kinderen zullen niet voor altijd tv-zombies.

Gebruik verlof als je er een hebt

Het is absoluut mogelijk om thuis met kinderen te werken, maar het kan moeilijk zijn om een full-time schema te handhaven voor meer dan een paar weken. Als uw financiële situatie het toelaat en de school van uw kinderen voor meer dan een paar weken gesloten zal zijn, u part-time gaan. Overweeg ook de mogelijkheid om extra verlof aan te vragen als je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *