Sergey Brin financiert in het geheim rampenbestrijdingsorganisatie
Sergey Brin financiert in het geheim rampenbestrijdingsorganisatie

Sergey Brin ondersteunt in het geheim een team dat rampen over de hele wereld helpt en zich beweegt met zijn superjacht genaamd Dragonfly. Dit wijst op een onderzoek door de Amerikaanse website The Daily Beast, waaruit bleek dat de Google mede-oprichter was de enige donor en oprichter van de wereldwijde steun en ontwikkeling liefdadigheid GSD.

De meeste van de vrijwilligers zijn voormalige militairen en lijfwachten, er zijn ten minste vijf paramedici en een arts. De publicatie concludeerde dat de 8e rijkste persoon ter wereld deze activiteit financierde via een rechtszaak in 2018 die in de rechtbank in de Amerikaanse staat Californië was aangespannen.

Het idee voor GSD ontstond in maart 2015 toen cycloon Pam door de eilandstaat Vanuatu in Oceanië trok en honderden daklozen, water en elektriciteit achterliet. Dan Brynn’s jacht, ter waarde van $80 miljoen. de dollar werd gespot het oversteken van het land in zijn afwezigheid, en de mensen die aan boord waren genezen meer dan 250 gewonden, deelgenomen aan 3 evacuaties en gebouwd schuilplaats voor inwoners uit verschillende dorpen. Toen andere vrijwilligers begonnen aan te komen, rukten de mannen van Sergey Brin zich terug naar de Verenigde Staten.

Sinds haar oprichting vertrouwt de organisatie op andere hightech systemen – drones en luchtschip – waarmee de nodige hulp kan worden geboden in de moeilijkste gebieden.

Het team heeft ook geholpen na orkaan Dorian, die de Bahama’s getroffen in september vorig jaar na orkaan Irma voorbij de Turken en Caicos eilanden, evenals de 2016 Richter magnitude aardbeving in Ecuador.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *