Prognose: Bulgarije zal een van de meest getroffen in de EU zijn door het “Groenpact”
Prognose: Bulgarije zal een van de meest getroffen in de EU zijn door het “Groenpact”

Als de Europese wetgeving in het kader van de “Green Deal” voor klimaatneutraliteit tegen 2050 als zodanig wordt aangenomen, zullen de sectoren die hier in Bulgarije het meest door worden getroffen, de energiesector zijn in het deel dat van invloed is op steenkool, en het vervoer en door de secundairheid van druk – metallurgie, chemie, bouw, landbouw. Dat voorspelt de voorzitter van de KNSB Plamen Dimitrov op een persconferentie in BTA. De belangrijkste reden voor zo’n ongunstig scenario is het aandeel van elektriciteit uit steenkool, legde hij uit.
Zijn proefschrift werd ook ondersteund door de voorzitter van de Association of Industrial Capital in Bulgarije Vasil Velev. Metallurgie en zware chemie bedrijven zullen worden beïnvloed door de “green deal” omdat ze verbruiken een aanzienlijke hoeveelheid energie en de hoge prijs zal ze onvercompetieerbaar, heeft uitgelegd

Over het geheel genomen is Bulgarije een van de meest getroffen in de EU in termen van transformaties die in alle economische sectoren voor ons liggen, zei de voorzitter van de Economische en Sociale Raad, Lalko Dulevski. Het management van het Instituut presenteerde tijdens de persconferentie zijn advies “The European Green Pact – economic, social and environmental challenges and possible solutions for Bulgaria”.

Bovendien steunt de Economische en Sociale Raad onvoorwaardelijk het idee dat de EU een leider wordt in het bereiken van klimaatneutraliteit, zei Dulevski.

Het is in dit stadium moeilijk vast te stellen hoeveel banen in Bulgarije door het “Groene Pact” zullen worden beïnvloed, maar volgens de eerste berekeningen hebben we het in de energiesector over cijfers in de orde van 90 duizend. tot 150.000 mensen, zei het hoofd van de KNSB Plamen Dimitrov. Het is een grote sociale kosten, maar het is niet de belangrijkste, de belangrijkste is de energiezekerheid, en als er niet genoeg elektriciteitsvoorziening, de prijs zal stijgen, waarschuwde hij.

Volgens hem is de meest hulpbronnenvriendelijke en hulpbronnenvriendelijke aanpak, evenals een overeenkomstige benadering van onze nationale belangen, de aanpak die is vastgelegd in het geïntegreerde klimaat- en energieplan – kolencentrales die tegen 2030 moeten functioneren. , en dit is voorwaardelijk.
Als het probleem van de contracten van de Amerikaanse fabrieken niet wordt opgelost, zijn capaciteitsmechanismen niet mogelijk omdat de EG dit niet toestaat en als er geen capaciteitsmechanismen zijn, kan de resterende kolencapaciteit niet worden gegarandeerd, voegde Plamen Dimitrov toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *