Niet fataal
Niet fataal

Heb je ooit een vacature gelezen die je droom perfect beschrijft? Op dit punt, een van de eerste dingen die je je voorstellen is het sollicitatiegesprek, waar u uw toekomstige werkgever vragen briljant en naadloos te verdienen de gewenste positie. Lees ook de laatste regel van de advertentie en zie je dat kandidaten met minimaal 5 jaar werkervaring op het specifieke werkveld worden gezocht. Fantasie begint langzaam te verdwijnen en je bewustzijn keert terug naar de werkelijkheid. Uw cv is klaar om te verzenden, maar de muiscursor staat al boven de knop Ongedaan maken.

Wachten! Nu is niet het moment om op te geven! Stuur het bericht! Het feit dat je niet genoeg ervaring hebt, betekent niet dat je moet opgeven voordat je solliciteert. In jobadvertenties, zoals met al het andere, zijn er geen onschendbare regels die 100% moeten worden nageleefd.

Dus op een dag kom je uit bed en wat te zien, heb je een e-mail van het bedrijf waarin u wordt uitgenodigd om een sollicitatiegesprek bij te wonen. Maar wat is er gebeurd met die vijf jaar ervaring? Je hebt ze al zes dagen niet gekregen. Niet in paniek raken! Zoals Andrew Caravella van Sprout Social zegt, bedrijven over de hele wereld zijn zich bewust van het feit dat de overgrote meerderheid van de sollicitanten zijn net afgestudeerd aan de universiteit jonge mensen die niet de tijd hebben gehad om solide ervaring op te doen achter hun rug.

Echter, als u een uitnodiging voor een interview hebt ontvangen, betekent dit dat de manager die verantwoordelijk is voor werving heeft iets gezien in uw sollicitatie dat zijn aandacht heeft getrokken, zij het een aantal unieke kwaliteit, vaardigheid of competentie die je hebt, of de interesse in het werk en het hoge niveau van motivatie die u hebt getoond in de brief die u hebt geschreven.

Nu u uw interview hebt beveiligd, wat moet u doen om een positie te winnen waarvoor u niet genoeg ervaring hebt en niet volledig gekwalificeerd bent?

Introduceer je vaardigheden in een ander licht

Bekijk in de dagen voorafgaand aan het interview de vacature zorgvuldig en identificeer elke vaardigheid of kwalificatie die nodig is. Zoals we weten, mis je er waarschijnlijk een paar, maar dat is geen probleem.

Maak vervolgens een lijst van de vaardigheden die je hebt. Je hebt misschien wat kennis en vaardigheden opgedaan in eerder werk. U persoonlijke belangen hebben die betrekking hebben op de functie waarop u solliciteert. Schrijf ze op een laken.

Weet je waar we heen gaan? Zelfs als u geen van de vaardigheden beschreven in de vacature, heb je waarschijnlijk opgedaan een aantal vaardigheden en kennis in je leven die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de positie die u solliciteert en vermeld tijdens het sollicitatiegesprek. Dus, bijvoorbeeld, als je de vraag wordt gesteld: “Heb je ervaring met werken in een chaotische omgeving”, heb je een klaar antwoord, ook al was je laatste baan in een dierenasiel. U een of andere manier uw ervaring met dieren te koppelen, zoals te zeggen dat je 5-6 honden gelopen op een moment elke dag zonder enig probleem met anderen en incidenten met andere dieren. Zolang uw antwoord oprecht is en eigenlijk de vaardigheden toont die de werkgever zoekt, is het goed.

Verwerf de vaardigheden die je mist

Natuurlijk, wat tot nu toe is gezegd betekent niet dat u de gewenste positie alleen te verdienen door verwijzingen naar soortgelijke vaardigheden, zonder te voldoen aan een van de specifieke criteria beschreven in de vacature. Hoewel u misschien slechts een paar dagen voor te bereiden (en soms minder), onderschat niet de mogelijkheden voor professionele ontwikkeling. Solliciteren naar een functie die basiskennis vereist op het gebied van programmeren? Er zijn honderden online cursussen en tutorials die u kunnen laten kennismaken met de basisprincipes van de programmering, velen van hen zelfs gratis. Hetzelfde geldt voor spreken in het openbaar, met behulp van sociale netwerken en vele andere moderne vaardigheden die je vandaag de dag vaak zien in jobadvertenties.

Met behulp van het internet u zelf uw professionele ontwikkeling voortzetten en de afstand tussen uw vaardigheden en die van uw potentiële werkgever verkorten. Nee, je leert JavaScript drie dagen niet (tenzij je een vundarkind bent), maar je een goed idee krijgen van veel van de terminologie en wat er precies van je wordt verwacht. Combineer dit met het aantonen van de bereidheid voor verdere ontwikkeling en u de interviewer ervan overtuigen dat het de moeite waard is om een risico met u te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *