Ken je zijn dromen?
Ken je zijn dromen?

Ik ben een grote fan van Kim Scott’s boek Radical Candor, dat kijkt naar manieren om directe feedback te geven. Duidelijke, directe en impactvolle feedback is cruciaal om mensen te helpen zich te ontwikkelen in hun werk als betere medewerkers en teamspelers, en ondertussen maakt het uw bedrijf op de lange termijn sterker. Ik ben alles over het feit dat direct met collega’s en directe rapporten – maar niet wanneer “openhartigheid” wordt gebruikt als een excuus om zich te gedragen als een nar. Hier zijn vier manieren die u zullen helpen met succes te bekritiseren zonder beledigd te worden.

Neem de tijd om te praten

Wanneer u moeilijke feedback geeft, nodigt u de andere kant uit om ook uw vragen te stellen. Luister naar de antwoorden die de man tegen u zal geven in de kritiek zo gemaakt. En in geen geval niet de kamer te verlaten onmiddellijk nadat u uw werknemer hebben berispt. Dit laat zien dat u alleen geïnteresseerd bent in uw standpunt.

Probeer het andere standpunt te begrijpen

Elke keer dat u kritisch commentaar geeft (of ontvangt) op het werk, is het belangrijk om rekening te houden met het standpunt van de ander. Alle feedback die de toespraken van beide partijen negeert, is waarschijnlijk niet effectief. Bijvoorbeeld, wanneer u vraagt waarom iemand zich gedraagt op een bepaalde manier, kan het niet veranderen van de feedback zelf, maar het zal zeker verbeteren van de toon van het gesprek.

Zorg ervoor dat uw mening bijdraagt aan de groei van de andere persoon

Een van de meest verraderlijke misbruiken van overmatige openhartigheid is wanneer je bewust of onbewust iemand pijn doet om zich beter te voelen. De persoon die een vicieuze of verkapte opmerking kan zich tevreden voelen op het moment, maar ongetwijfeld zijn gedrag zal zijn relatie met de mensen in het team schaden. Daarom, voordat u feedback geeft, vraag jezelf af of het bedoeld is om de ander te helpen groeien of dat het gewoon een emotionele release voor je is.

Laat zien dat u geïnteresseerd bent in de persoon tegen u

Feedback wordt oneindig veel effectiever wanneer je de tijd hebt genomen om de dromen, motivaties en onzekerheden van de ander te leren kennen. Op deze manier u uw feedback framen op de dingen die hen interesseren en hoe ze ze benaderen of wegbrengen van hun doelen in een werkomgeving. En, natuurlijk, mensen hebben meer kans om uw kritiek te accepteren als ze weten dat je de zorg over hen. Als je niet hebt aangetoond dat je geïnteresseerd bent in deze persoon, dan heb je niet het recht verdiend om hem te bekritiseren. Ten slotte vereist het bieden van effectieve en directe feedback sterke emotionele intelligentie. Als u het moeilijk vindt om dit concept te begrijpen, kan uw openhartigheid in iets negatiever lopen dan u denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *