Ik ben aan het werk.
Ik ben aan het werk.

Een goede persoonlijke organisatie helpt om de efficiëntie te verhogen en stress te verminderen. Hoe opgeruimder je bent, hoe meer je tijd besteden aan andere dingen, dat wil zeggen, je productiviteit verhogen. Op deze manier u een waardevoller persoon worden voor het bedrijf waarin u werkt.

Dit geldt in volle kracht en in noodgevallen. Als u vanuit huis werkt, probeert u uw werkomgeving opnieuw te maken.

Schema

Thuis is het heel gemakkelijk om af te wijken van uw werktijden, in goede en slechte tijden. Daarom proberen te vormen en een schema te observeren – zo niet de gebruikelijke, dan op zijn minst benaderen. Dit vermindert het risico op overwerk en geeft jezelf de tijd voor jezelf.

Bureau

Zorg ervoor dat uw werkruimte netjes genoeg is en dat u ruimte hebt voor alles wat u nodig hebt om op het werk binnen handbereik te zijn. De grote monitor zal u helpen gemakkelijker te werken, en als je er nog een hebt, noodzakelijkerwijs opdracht voor nog meer gemak.

Besteed aandacht aan het licht – het mag niet direct of laag zijn. Bovendien moet het bureau u de mogelijkheid bieden om een goede positie op het lichaam te hebben – uw voeten liggen volledig op de vloer en uw handen in een hoek van 90 graden. De monitor moet op ooghoogte zijn.

De plek voor ideeën

Stel een plek thuis in om de gedachte te laten stromen en nieuwe ideeën te genereren. Het organiseren van een dergelijk hoekje zal je vatbaar maken om creatiever en effectiever genoeg te zijn, zoals het zou zijn in je normale dagelijkse leven. Neem een bord en periodiek opschrijven alles wat in je opkomt, zodat je het zien op elk moment van de dag.

Het bureaublad

Desktop chaos is een gemeenschappelijk optreden dat je te maken hebt met om niet te vertragen uw werk en niet het gevoel dat je slecht georganiseerd tijdens virtuele zakelijke bijeenkomsten te creëren.

Nu u geen toegang hebt tot uw werkcomputer, slaat u uw bestanden op in een bewolkte ruimte om voorbereid te zijn in het geval u een technisch probleem tegenkomt.

Als u nog steeds snel toegang wilt hebben tot veel bestanden, voegt u deze samen in één map op het bureaublad, zodat ze daar blijven, maar u niet voortdurend storen.

Documenten

Laat niets op papier op uw bureau, het uitstellen van de regeling voor later – een moment zul je merken hoe onmerkbaar je hebt bereikt een complete wanorde. Neem de tijd om documenten te categoriseren, of het nu alfabetisch of anderszins handig voor u is. Als je ze helemaal niet nodig hebt, gooi ze dan gewoon weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *