Het Openbaar Ministerie heeft nieuwe gegevens vrijgegeven van de communicatie tussen Plamen Uzunov en Plamen Bobokov
Het Openbaar Ministerie heeft nieuwe gegevens vrijgegeven van de communicatie tussen Plamen Uzunov en Plamen Bobokov

Het Gespecialiseerde Openbaar Ministerie heeft nieuwe gegevens vrijgegeven van de communicatie tussen de presidentiële adviseur Plamen Uzunov, die wordt beschuldigd van handelsinvloed, en zakenman Plamen Bobokov. De tenlastelegging publiceerde beelden van de communicatie tussen P.B. en Prezident-Pl. Uzunov, verwijzend naar drie afzonderlijke gevallen:

Het eerste geval betreft een verzoek van 10.08.2017 van een Russische burger voor de verwerving van de Bulgaarse nationaliteit. Na een gesprek heeft de NationalIty Council op 13.09.2018 de aanvraag voor het Bulgaarse staatsburgerschap niet ingewilld, gezien een bezwaar van het Staatsagentschap “Nationale Veiligheid”, om redenen die de nationale veiligheid van de Republiek Bulgarije aantasten. Zoals blijkt uit de correspondentie via een mobiele applicatie, op 22 januari 2019, P.B. verzonden naar “Prezident-Pl. Uzunov” een foto van het niet gerespecteerde verzoek van de Russische burger.

Het tweede geval betreft een reeks berichten waarin de P.B. gegevens naar “Prezident-Pl. Uzunov” stuurt over de identiteit van een Bulgaarse burger van Libische afkomst, evenals het aanvraagnummer aan de directeur van DG Nationale Politie voor het verwijderen van gegevens van de plaatsen van het ministerie van Binnenlandse Zaken met betrekking tot politieregistraties en kandidaat-materialen. Communicatie in deze richting P.B. en “Prezident-Pl. Op 11-12 april 2019, 06 juni 2019 en 06 november 2019 bevatten de berichten van juni en november 2019 van de P.B. naar “Prezident-Pl. Uzunov” foto’s van de aanvraag van de persoon zelf, evenals een binnenkomend nummer dat hem door de NDP is verstrekt op het moment van registratie van het document.

Het derde geval betrof de mededeling waarin P.B. op 18 december 2019 de hulp invroeg bij Prezident-Pl. Uzunov om de eigendom van een motorvoertuig vast te stellen. Op 19 december 2019 deelde Prezident-Pl. Uzunov P.B. mee dat het ging om twee Maybach-voertuigen van een specifiek autoverhuurbedrijf.

In verband met het bovenstaande wordt een uitgebreide inspectie door de Rijksdienst voor Nationale Veiligheid (DANS) en het directoraat “Interne Veiligheid” op het ministerie van Binnenlandse Zaken toegewezen. Al het relevante materiaal is vereist voor de betekening van het ministerie van Justitie en het voorzitterschap van de Republiek Bulgarije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *