Groot-Brittannië verscherpt controles op overname in het buitenland gevestigde bedrijven
Groot-Brittannië verscherpt controles op overname in het buitenland gevestigde bedrijven

De Britse regering bereidt wijzigingen voor in de wetgeving die het moeilijker zal maken om Britse bedrijven in het buitenland te verwerven en een sleutelrol te spelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat meldt de British Economic Times op informatie van de Britse minister van Economische Zaken, Energie en Industriële Strategie Alok Sharma.

Het ministerie zal naar verwachting zijn bevoegdheden uitbreiden, zodat het zich kan mengen in het proces van het absorberen van buitenlands kapitaal van die Britse bedrijven die beschermende apparatuur en voedsel produceren. We hebben het over bedrijven die door financiële problemen door buitenlandse ondernemers worden overgenomen.

Het doel van de nieuwe wetgeving is pogingen te voorkomen om bedrijfsstructuren te verwerven die cruciaal zijn voor de strategische belangen van het Verenigd Koninkrijk door ondernemers van niet-Londense partners.

Wetgevers van de regerende Conservatieve Partij zijn vooral bezorgd over de rol van China, die agressief duwt voor de overname van bedrijven waarvan de activiteiten worden gezien als essentieel voor de strategische belangen van het land, de publicatie legt uit.

In de woorden van Alok Sharma, de wijzigingen van de Entrepreneurship Act 2002 zal “een evenwicht vinden” tussen de bescherming van de nationale veiligheid en het behoud van de status van Groot-Brittannië als “aantrekkelijk voor beleggers.” Volgens hem kunnen de nieuwe wetgevingsmaatregelen geen “anti-investeringen” worden genoemd, omdat het meer gaat om een redelijk en evenredig antwoord op de toegenomen risico’s van de pandemie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *