En gewoonten krijgen saai: Een paar ideeën voor een leven reboot
En gewoonten krijgen saai: Een paar ideeën voor een leven reboot

Er zijn momenten in het leven wanneer een persoon wil een lijn te trekken op alles, opnieuw beginnen, zijn leven veranderen, druk op de herstart knop. Het veranderen van het kapsel, het aantrekken van een baard of het toevoegen van nieuwe kleuren aan de garderobe zijn niet de oplossing. In feite moet je de stereotypen waarmee je leeft doorbreken, het gevestigde gedrag veranderen, schrijven de redactie van ABC Fact.

Lees de volgende regels om je manier te vinden om je leven te veranderen en niet de fouten uit het verleden te herhalen.

1. Visualiseer je doelen.
Het visualiseren van verlangens is de eerste stap naar het bereiken van de doelen. Stel je voor dat je elkaar over vijf, tien jaar duidelijk ziet.

Neem een comfortabele positie van het lichaam (je mag gaan liggen) sluit je ogen. Stel je voor dat je de gewenste positie hebt bereikt. Stel je de levensstijl die u wilt leiden, uw omgeving, uw vrije tijd. Je moet een complete illusie creëren. Het is het beste om dit te doen zodra je wakker wordt of voordat je in slaap valt. Gewoon dromen, maar droom goed.

2. Prioriteiten stellen.
Beperk het aantal doelen. Te veel doelen en verlangens kunnen succes belemmeren. Stel 5 – 6 doelen die u wilt bereiken in de komende 90 dagen. Waarom vijf of zes? Waarom 90 dagen? Omdat de geest niet in staat is om effectief om te gaan met een overmaat aan informatie en omdat voor ongeveer 90 dagen een persoon kan zeer gericht zijn op een belangrijk doel. Geen wonder dat bijna alle diëten of trainingsprogramma’s zijn ontworpen voor ongeveer 90 dagen.

3. Bekijk uw waarden.
Om uw waarden te bepalen – vraag jezelf af, wat is het belangrijkste in deze periode van het leven? U zult niet in staat zijn om uw doel te bereiken als uw wensen niet in overeenstemming zijn met uw waarden. Wanneer je je prioriteiten wijzigt en er bewust aan werkt, verander je ook je gedrag en daarmee de resultaten. Elke keer dat u een doel bereikt, is het tijd om een nieuw doel te kiezen en uw lijst met prioriteiten bij te werken om het relevant te maken voor nieuwe prestaties.

4.
Als je dagelijks leven saai lijkt, dan is het tijd om hersencellen te gebruiken. Onderzoek toont aan dat het proberen om iets nieuws te leren vertraagt veroudering van de hersenen proces. Schrijf een nieuwe cursus, leer breien of borduren, meld je aan voor dansen. Daag de routine uit. Neem iets nieuws op in je dagelijkse praktijk.

5. Verander uw dieet.
Voeding wordt geassocieerd met alle vitale functies van het lichaam. Een onjuist dieet kan aanzienlijke schade toebrengen aan de menselijke gezondheid op elke leeftijd. Probeer uw inname van ongezond voedsel te verminderen: snacks, koolzuurhoudende dranken, vet, zoet en gefrituurd voedsel. De praktijk van bewust eten helpt niet alleen om te begrijpen wat je eet, maar brengt ook voordelen voor je lichaam. Studies hebben aangetoond dat deze benadering van voeding aanzienlijk verbetert stemming, vermindert stress niveaus, helpt bij de ontwikkeling van gezonde eetgewoonten en zelfs verlaagt overgewicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *