Controleteams in de hoofdstad verdubbelen. Zal worden gecontroleerd voor het dragen van maskers
Controleteams in de hoofdstad verdubbelen. Zal worden gecontroleerd voor het dragen van maskers

Ik ga een bevel geven om maskers te dragen in afgesloten openbare ruimtes, en vanaf morgen verdubbelen we de controleteams. Dat zei de burgemeester van Sofia Yordanka Fandakova tijdens een spoedbrief.

“Voor mij is het heel belangrijk dat waar mensen zich verzamelen – winkels, instellingen, openbare plaatsen, kantoren waar bezoekers zijn, om maskers, sjaals of helmen te blijven dragen, want dit heeft natuurlijk een effect, hoewel niet 100%,” zei de burgemeester.

“Controle zal overal toenemen,” kondigde ze aan.

“Misschien is het de moeite waard het parlement herziening van de sancties zelf. 300 BGN maskers kunnen de controle-instanties stoppen. Persoonlijk denk ik dat het een normale redelijke straf zou zijn voor mensen om dat te doen. Dit is natuurlijk een kwestie die zal worden besproken. Ik wil dat we alle mechanismen vinden die tot zeer strenge controles leiden en er zijn geen discussies. Iedereen die de boete schendt kan de boete betalen en weten dat de controle op handen is. Uiteraard, op sommige momenten en in sommige voertuigen een dergelijke afstand van een meter en een half kan niet worden waargenomen. Mensen zijn nog niet terug in het openbaar vervoer. Ook op de metro zijn we verre van 350.000 mensen per dag,” zei Fandakova.

Volgens haar, 700 voertuigen werden gecontroleerd in de afgelopen week, tientallen waarschuwingsprotocollen zijn op zijn plaats, maar er zijn slechts 16 handelingen voor het niet dragen van maskers.

“Collega’s vermijden het maken van handelingen, maar dat werkt natuurlijk niet, dus we verdubbelen op teams. We zullen meer politieagenten mobiliseren van de gemeentelijke politie, we hebben om hulp gevraagd en de SDVR om deel te nemen aan de controles, zodat er overal controles zijn, omdat de gegevens voor Sofia verontrustend zijn”, aldus de burgemeester van Sofia.

En hij vroeg sofias om afstand te houden en maskers te dragen zoals ze deden tijdens de noodtoestand.

“Als we willen een normaal leven, moeten we deze maatregelen in acht te nemen – het dragen van maskers en beseffen dat we niet alleen onze gezondheid te beschermen, maar ook de gezondheid van anderen,” zei Fandakova.

Ze kondigde aan dat ze begon met het massaal testen van personeel in kleuterscholen in Sofia. “Tussen de 700 en 1.000 mensen zullen worden getest met bloed- en PCR-tests. Tot nu toe zijn 36 medewerkers van verschillende tuinen getest. Geen positieve monsters. Vandaag zullen nog eens 40 mensen worden onderzocht”, zei de burgemeester van Sofia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *