China’s GPS-concurrent heeft al wereldwijde dekking
China’s GPS-concurrent heeft al wereldwijde dekking

China heeft de nieuwste satelliet de ruimte in gestuurd en zijn wereldwijde navigatiesysteem voltooid om zijn afhankelijkheid van Amerikaanse technologie te elimineren, meldde BBC.

Het Biedou-netwerk, waaraan China al meer dan twee decennia werkt, is een belangrijke stap in de ambities van China op het gebied van technologie en ruimte.

Beidou is een concurrent van het wereldwijde Global Positioning System (GPS), dat eigendom is van de Amerikaanse overheid.

Experts vertelden CBS News dat Beidou het Chinese leger zal toestaan om een navigatiesysteem te gebruiken in geval van conflict met de Verenigde Staten.

De lancering van de satelliet, die live werd uitgezonden op de staat-run CGTN kanaal, werd met succes uitgevoerd om 10:15 uur Beijing tijd gisteren. Het was te wijten aan gebeuren zo vroeg vorige week, maar werd uitgesteld als gevolg van “technische problemen,” volgens de officiële website van Beidou’s.

China’s plannen voor een eigen navigatiesysteem werden al in de late jaren negentig gevormd. De eerste versie van Beidou werd in gebruik genomen in 2000 en vervolgens leverde het satellietdiensten alleen op het grondgebied van China. De tweede versie werd voltooid in 2012, met het toepassingsgebied van de diensten uitgebreid tot de regio Azië-Pacific. De derde versie, dat is een systeem van 30 satellieten, werd voltooid met de lancering van de nieuwste satelliet, wat betekent dat Beidou heeft al wereldwijde dekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *