Beheer uw hoop
Beheer uw hoop

Uw verwachtingen, meer dan iets anders in het leven, bepalen uw werkelijkheid. Als je niet gelooft dat je in staat zal zijn om je doelen te bereiken, dan zal dit nooit gebeuren.

Echter, denk niet dat uw verwachtingen alleen invloed op jezelf. Al in de jaren zestig toonden Harvard-onderzoekers de invloed aan die verwachtingen ons geven op het gedrag van de mensen om ons heen. Deze conclusies kwamen na een groep studies waarin leerkrachten lijsten kregen van willekeurig geselecteerde leerlingen die als slimmer werden aangemerkt dan de anderen. Onderzoek heeft aangetoond dat deze studenten daadwerkelijk zijn begonnen om beter te presteren, niet alleen in de klas, maar ook op gestandaardiseerde IQ-tests.

Met andere woorden, mensen presteren beter als we erin geloven. Volgens onderzoek, dit fenomeen is te wijten aan het feit dat wanneer we geloven in iemand, behandelen we ze beter dan met mensen waarvan we denken dat zal mislukken, geven we hen meer mogelijkheden om te slagen en geven ze nauwkeuriger en nuttige feedback.

Wanneer u uw twijfels om u uw vertrouwen in iemand (of iets) te ontkennen u vrijwel garanderen hun falen. Een voorbeeld hiervan is te vinden in de geneeskunde, en in het bijzonder bij patiënten die lage verwachtingen hebben over de medische procedures en de behandeling die ze ondergaan.

Onderzoekers in de medische sector bleek dat deze individuen ervaren slechtere resultaten van de therapie die ze ondergingen dan bij mensen die verwachtten dat het succesvol zou zijn. Artsen vonden zelfs dat als een bewezen succesvolle behandelingsmethode wordt gepresenteerd in een negatief licht, het waarschijnlijk zal leiden tot slechte resultaten aanzienlijk toeneemt. Medische professionals noemen dit effect “nocebo”.

Al deze studies leiden uiteindelijk tot één conclusie – onze verwachtingen bepalen onze realiteit. Verkeerde verwachtingen kunnen je leven moeilijker maken dan nodig is. Het is om deze reden dat je moet bijzonder voorzichtig zijn bij het stellen van uw verwachtingen. Hier zijn een paar van hen die alleen kan brengen u problemen.

1. Het leven moet eerlijk zijn

We hebben allemaal miljoenen keren verteld (en misschien hebben we verteld andere mensen onszelf) dat het leven niet eerlijk is, maar toch, in de praktijk accepteren we nooit dit feit. Veel mensen onbewust verwachten dat het leven eerlijk te zijn en geloven dat elk onrecht dat ze ervaren vroeg of laat zal worden evenwichtig op een bepaalde manier zonder zelfs iets te doen voor het doel zelf.

Het is tijd om zich te ontdoen van deze manier van denken als je wilt een gelukkig en succesvol leven hebben. Als er iets “oneerlijks” met je gebeurt, verwacht dan niet dat iemand anders je helpt om weer op de been te komen. Soms geeft het leven ons geen troostprijs, en hoe eerder je stopt met het verwachten van een, hoe sneller je in staat zal zijn om acties te ondernemen die daadwerkelijk kunnen leiden tot de correctie van onrecht.

2. Iedereen zal me leuk vinden

Als je denkt dat je iedereen moet willen, blijf je steevast en onherstelbaar met gekwetste gevoelens, want er is gewoon geen manier om absoluut iedereen tevreden te stellen. Wanneer je leeft met de verwachting dat je geliefd zal zijn door anderen, begin je verzoeken en verzoeken te doen voordat je de nodige fundamenten hebt gelegd in je relatie met anderen en begrijpt wat ze van je denken. In plaats van te verwachten dat mensen je leuk zullen vinden, richt je je aandacht en inspanningen op het winnen van hun vertrouwen en respect.

3.

Een van de belangrijkste dingen die een persoon kan doen is een risico nemen en op zoek naar mogelijkheden voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Het feit dat je verdient om een loonsverhoging, een loonsverhoging of een bedrijfswagen te krijgen betekent niet dat het gaat gebeuren. Jij bent degene die dit moet realiseren. U moet de nodige inspanningen leveren en nemen waar u recht op hebt. Als we ons beperken tot wat anderen ons geven, worden we volledig afhankelijk van hun genade.

Denk bij het nemen van actie aan de antwoorden op de vragen: “Welke stappen moet ik nemen?”, “Welke obstakels zal ik tegenkomen op mijn pad en hoe kan ik ze overwinnen?” en “Wat zijn de fouten die me van doelen afzetten in plaats van me dichter bij hen te brengen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *