Amerikaanse bedrijven zullen kunnen werken met Huawei op de volgende generatie technologie normen
Amerikaanse bedrijven zullen kunnen werken met Huawei op de volgende generatie technologie normen

Amerikaanse bedrijven kunnen samenwerken met de Chinese telecomgigant Huawei om normen te stellen voor 5G en andere nieuwe technologieën. Dit werd gemeld door CBS News.

Dit besluit is van cruciaal belang omdat het betekent dat Amerikaanse bedrijven kunnen deelnemen aan het vaststellen van zogenaamde normen – de specificaties en regels die bepalen hoe belangrijke technologieën werken.

In mei 2019 hebben de VS Huawei op de zwarte lijst gezet en de toegang van het bedrijf tot delen van Amerikaanse bedrijven beperkt. Dit heeft echter onzekerheid veroorzaakt over het vermogen van Amerikaanse bedrijven om deel te nemen aan discussies over de technologische normen die Huawei ook bijwoont.

Om deze reden heeft het Ministerie van Handel met de beslissing gekomen dat Amerikaanse bedrijven met Huawei kunnen samenwerken bij het vaststellen van verschillende technologische normen.

“De VS zal zich niet terugtrekken uit haar leidende positie in wereldwijde innovatie. Dit besluit van het Ministerie van Handel weerspiegelt de prioriteit over het gebruik van De Amerikaanse vindingrijkheid in de defensie en de ontwikkeling van onze economische en nationale veiligheid,” De Secretaresse wilbur Ross van de Handel bovengenoemd.

“Het ministerie zet zich volledig in voor de bescherming van de belangen van de Amerikaanse nationale veiligheid en het buitenlands beleid. Wij moedigen de Amerikaanse industrie aan om te pleiten voor Amerikaanse technologie om internationale normen te worden,” voegde hij eraan toe.

Wat zijn deze normen en wat is hun betekenis?

De reden dat we Wi-Fi relatief gemakkelijk kunnen gebruiken op bijna overal op de planeet komt van het feit dat internationale toezichthouders normen hebben gesteld voor deze technologie. Dit zijn technische specificaties en details die bepalen hoe een technologie werkt en hoe verschillende apparaten en systemen over de hele wereld synchroniseren.

Amerikaanse en Europese bedrijven hebben een sleutelrol gespeeld bij het vaststellen van normen voor de nieuwste generatie technologieën. Nieuwe technologieën zoals 5G en autonome voertuigen komen nu op de voorgrond. Het is echter nog niet duidelijk wie normen zal definiëren voor de nieuwe generatie technologieën.

China heeft in dit opzicht zeer duidelijke ambities – het land wil niet alleen zijn interne normen ontwikkelen, maar ze ook internationaal opleggen. De nationale ploeg, die een sleutelrol speelt in dit plan, heeft een sleutelrol gespeeld in dit plan.

Onlangs, CNN rapporteerde over het 15-jarenplan van Peking, dat als “Chinese Normen 2035 wordt bekend,” die de plannen van het land om globale normen voor de technologie van de toekomst te stellen schetst. Dat plan heeft bezorgdheid geuit over de groeiende invloed van China op het mondiale technologielandschap.

VS moet in de race blijven

Als Amerikaanse bedrijven niet deelnemen aan het vaststellen van internationale normen, kunnen ze hun baan verliezen.

“Amerikaanse participatie en leiderschap in standaard-setting beïnvloedt de toekomst van 5G, autonome voertuigen, kunstmatige intelligentie en andere technologieën van de volgende generatie,” aldus het Ministerie van Handel.

Naomi Wilson van de Information Technology Industry Council (ITI) zei dat de vorige regels zetten Amerikaanse bedrijven op een “strategisch nadeel” en verwelkomde het besluit van het Ministerie van Handel.

“We bevinden ons niet in een situatie waarin China zijn technologiesector ontwikkelt en nog steeds achterloopt. China heeft toonaangevende technologiebedrijven die zeer concurrerend zijn. Dit is niet per se een wedstrijd waarin de winnaar alles wint, maar het is zeker belangrijk om deel te nemen aan de wedstrijd om concurrentie om innovatie in deze technologieën van de volgende generatie te stimuleren. ,” Wilson commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *