5 situaties die u kunnen verrassen bij de geboorte
5 situaties die u kunnen verrassen bij de geboorte

Je wilt je voorbereiden op de naderende geboorte. Je denkt dat je alles goed gepland hebt. Maar dat is niet het geval.

Bevalling is een onvoorspelbaar proces, zeggen niet alleen degenen die het hebben meegemaakt, maar ook artsen.
Een positieve instelling is natuurlijk heel belangrijk, maar het is goed om duidelijk te maken dat het niet allemaal aan ons is, leggen deskundigen uit.

Wanneer begint de geboorte

Echografie heeft “verteld” de exacte datum van de term, artsen hebben bevestigd en dit begeleidt de toekomstige moeder, wanneer de geboorte te verwachten. Dat is niet altijd het script, dat wel. Tenzij de geboorte is gepland op voorhand en zal een keizersnede. Dan is de datum veilig.
Zelfs als het gaat om verrassende vroeggeboorte, is het moeilijk en zelfs onmogelijk om de exacte datum van het evenement te raden.
Zwangerschap duurt meestal 37 weken en de baby is geboren als een verklikker. Er zijn veel opties binnen een plus-minus een paar dagen tot de 41e week. Dus de “keuze” van de baby, wanneer aan het licht te komen, is zeer breed.

Wie zal de geboorte leiden

Natuurlijk, u hebt uw arts gekozen, u heeft zijn telefoonnummer, en u hoopt dat hij aanwezig zal zijn in de verloskamer. Echter, veel geboorten zijn onvoorspelbaar – bevalling begint vóór de deadline, begint, zelfs tijdens het bellen van de ambulance of gebeurt op weg naar het ziekenhuis.
Of de arts die u verwacht wordt belemmerd, en een ander moet de geboorte nemen. Dit betekent niet dat de gezondheid van moeder en baby worden bedreigd – integendeel.

Hoe de geboorte zal werken

En hier mislukken de voorspellingen. Niemand is verzekerd door complicaties. Het gebeurt. Een episiotomie of een keizersnede is vereist, die niet van tevoren was gepland.
Elke geboorte is anders.

Als de eerste volgens plan verliep, is er geen garantie dat het de tweede is.

Hoe je je gedraagt tijdens de bevalling

Je bent vastbesloten dat je op de meest natuurlijke manier zal bevallen. Geen anesses, in aanwezigheid van de man, in een aquatisch milieu, met een doula, zonder een arts …
In de loop van de bevalling kan dit alles echter veranderen. Het gebeurt niet alleen in de bioscoop.
Iedereen heeft een andere drempel van pijntolerantie en mentale veerkracht. Zelfs als je al bevallen, kun je niet weten of de volgende keer zul je je gemoedsrust te houden.

Welke gevoelens je zult voelen

Een vloedgolf van vreugde en geluk – dit is niet het enige gevoel nadat het allemaal veilig eindigt. De moeder voelt misschien niets anders dan enge vermoeidheid. Of hij kan angst, angst, teleurstelling voelen …

Het is niet de moeite waard om jezelf te verwijten voor die gevoelens. Ze zijn geen bewijs van de vraag of je klaar bent om een moeder te worden of niet.
Liefde en vreugde is heel goed mogelijk om later te verschijnen, en angst en andere negatieve gevoelens, als ze niet passeren, maar beginnen te intensiveren, u bespreken met een psychotherapeut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *